ark_8211-edit-min

Kuidas teha ise glögi

Kui oled tüdinenud masspakendatud glögidest, siis on aeg panna see pakilurr häbisse ja võtta ohjad enda kätte. Ammugi teada, et “ise tehtud, hästi tehtud”, sellepärast räägimegi põgusalt kust alustada endale meelepärase glögi otsingut.

Ehtsa ja koduse glögi valmistamiseks on vaja esmalt keeta mõnus vürtsine maitsesiirup, millega hiljem punast veini maitsestada. Siirupi keetmisel võib lasta fantaasial lennata ning alljärgnevaid koguseid ning komponente võib vabalt oma äranägemise järgi muuta.

Meie maitsesiirupi koostisosad:

  • 2 liitrit vett
  • 300 grammi suhkrut
  • 3-4  kaneelipulka
  • 3-4 tähtaniisi
  • 1 vaniljekaun
  • 1 spl. köömned
  • 8-10 tk. nelki
  • 8-10 tk. vürtspipart
  • Maitse järgi muskaatpähklit
  • 30 grammi värsket kooritud ja viilutatud ingverit
  • Ühe korralikult pestud sidruni koor, laastudena
  • Ühe korralikult pestud apelsini koor, laastudena

Pane eelnimetatu potti ja kuumuta madalal temperatuuril, kuni keemiseni. Keeda kuni siirup on omandanud mõnusa vürtsika maitse ja aroomi, umbes 20 min. Keera kuumus kinni, pane potile kaas peale ja jäta siirup 24 tunniks vürtsidega maitsestuma. Järgneval päeval kurna siirub läbi sõela ja säilita õhukindlas anumas.

Glögi valmistamiseks kuumuta õrna keemiseni piisav kogus kvaliteetset kuiva punast veini ja lisa maitse järgi siirupit.

Serveerides raputame klaasi põhja natuke röstitud mandlilaaste, hapukaid marju näiteks jõhvikaid ja mustsõstraid, kuivatatud sõstra- või mündilehti ning juurde pakume krõbistamiseks ka kaneeliküpsist.

Soovi korral võib lisada ka paari korgi jagu brändit või konjakit.

Viimane soovitus, naudi hoolikalt!

Jäta kommentaar

Sinu emaili aadressit ei kuvata.